Tarım ve Hayvancılık Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: Tiziana Buğday Verimi ve Genel Özellikleri
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Piyasada Makarnalık buğday olarak bilinen Tiziana buğdayı yüksek dayanım, verim ve dayanıklılık özellikleri ile ülkemizde de sıkça tercih edilen bir buğday türüdür. Bu buğday türü ile ilgili teknik bilgiler ve özellikler aşağıda verilmiştir. Tiziana Buğdayının Dekar başına verimi 750 - 850 Kg arasıdır.

Tiziana buğdayı ile ilgili merak ettiğiniz diğer konuları sitemize üye olarak bizlere sorabilirsiniz.

Özellikleri
  • Islah edildiği yer  : İtalya
  • Bitki Boyu  : Orta kısa (80-95 cm)
  • Başak uzunluğu : 5 cm
  • Başak yapısı : Kılçıklı
  • Başak rengi  : Beyaz (kırmızımsı)
  • Dane rengi   : Beyaz (amber beyazı)
  • Çeşit derecesi : Makarnalık
  • Başaklanma zamanı : Orta erkenci
  • Gelişme tabiatı : Kışlık / Alternatif
  • Kardeşlenme kapasitesi : Yüksek
  • Verim   (kg/da) : 750-850
  • Saman verimi  : Yüksek (dekara 20-25 balya)

Teknolojik Özellikleri
  • Hektolitre ağırlığı   : 78
  • Bin dane ağırlığı    : 42-50 gr
  • İrmik verimi            : 61-63
  • Protein (%)             : 15-17
  • Sedim (ml)              : 15
  • Camsılık oranı (%) : 94-96

Ekim Bölgesi                     : Orta Anadolu bölgesi, Güneydoğu Anadolu, Güney Marmara  ve Ege Bölgesi için uygundur.
Hastalığa dayanımı             : Kök - Kök boğazı çürüklüğü ve pas hastalıklarına yüksek  oranda dayanıklıdır.
Güzel ürün